OM MIG

Ordførerskaber: Økonomi, finans, arbejdsmarked og retspolitik

Spidskandidater Alternativet

Østjyske rødder slipper man aldrig

Jeg er efternøleren, der voksede op i Horsens i en søskendeflok på fem og i et hjem, hvor der altid var en ånd af, at man skulle have omsorg for andre, tillid og opbakning til at man kan, hvad man vil.

Der var højt til loftet under den åbne himmel i Horsens, hvor jeg roede kajak og fik naturoplevelser, der gør, jeg ved hvor vigtig den er at passe på .

I min opvækst var der fokus på, at  ikke alle mennesker har samme gode kår og muligheder. En medmenneskelighed, jeg har taget med mig ind i voksenlivet, og som har vokset sig stærkere og stærkere gennem årene.

Pludselig var der et Alternativ

Min baggrund har været med til, at jeg en onsdag i november 2013 stillede mig frem med Uffe Elbæk og gjorde Alternativet til en realitet.

Naturen, næstekærlighed og tillid til andre mennesker er kernen for min og Alternativets vision for Danmark. Alle skal have lige mulighed og rettigheder, da lighed og anerkendelse gør os stærkere. Samtidig skal vi bakkes op i at gøre en indsats for fællesskabet.

Det glemmer vi alt for ofte i dagens samfund, men jeg tror på, vi kan genskabe tillid og opbakning og derigennem løse udfordringer for os selv og hinanden.

Fagbevægelse, finansministre og politik

Jeg er uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993 og kastede mig hurtigt ind i fagbevægelsen, hvor jeg har arbejdet med akademikergrupper, sygeplejersker og alle de øvrige grupper i Sundhedskartellet.

De seneste 8 år har jeg været chef for OAO, Offentligt Ansattes Organisationer, som er en paraplyorganisation med ca. 400.000 offentligt ansatte LO-medlemmer.

Jeg har i mange år beskæftiget mig med politikudvikling og arbejdsmarkedet med fokus på offentligt ansattes vilkår og har siddet overfor tre finansministre og forhandlet offentlige overenskomster på plads for alle statsansatte.